Peste 50 de producții, majoritatea premiere în România, vor fi prezentate la cea de-a patra ediție a Festivalului Filmului Evreiesc, care va avea loc în perioada 7-13 noiembrie în București, la Cinema Studio și Muzeul Național al Țăranului Român.

Programul ediției de anul acesta a festivalului include lungmetraje, scurtmetraje, documentare, opere de ficțiune și filme de animație, de la cele mai noi producții până la pelicule de cinematecă, precum și expoziții de artă, workshop-uri și dezbateri cu tematică iudaică.

Alături de filmele din program, la București vor fi prezenți regizori și producători, personalități care se vor întâlni cu specialiștii din cinematografia românească și cu publicul bucureștean.

În cadrul Galei de deschidere din 9 noiembrie va fi prezentat filmul german Anderswo Anywhere Else, în regia lui Ester Amrami.

Festivalul se înscrie într-o rețea care include peste 160 de evenimente organizate în întreaga lume sub brand-ul Jewish Film Festival și se adresează cinefililor pasionați de excelență și inedit în arta cinematografică, publicului de orice vârstă, doritor să se informeze despre bogata moștenire culturală evreiască la nivel mondial, cu accent pe Estul Europei și România.

Accesul la proiecții este liber, în limita locurilor disponibile, cu excepția Galei, unde accesul se va face pe bază de invitație.

Festivalul Filmului Evreiesc București este organizat de Fundația Culturală Art Promo și NOI Media Print.

Peste 50 de producții, la Festivalului Filmului Evreiesc