Primele titluri incluse în secţiunea Panorama a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti

Organizatorii Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (BIFF), care va avea loc între 26 martie şi 3 aprilie, au anunţat joi primele titluri care au fost incluse în secţiunea Panorama la ediţia din acest an a manifestării.

Este vorba despre filmele “Borgman”, “Alan Partridge: Alpha Papa”, “Blind Detective” şi “The Stone Roses: Made of Stone”.

Potrivit sursei citate, “Borgman” (regia Alex van Warmerdam) a fost cea mai plăcută surpriză din competiția oficială a Festivalului de la Cannes 2013. “Cel de-al 8-lea film de cinema al regizorului olandez a părut, în ochii criticii, ca un soi de remake la Funny Games, filtrat prin obiectivul unui Leos Carax. Borgman, prezentat la București IFF prin amabilitatea distribuitorului Independența Film, a mai fost selecționat la festivalurile de la Sarajevo, Toronto, Atena și Sitges, unde a și câștigat Marele Premiu”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Filmul “Alan Partridge: Alpha Papa” (regia Declan Lowney) a fost considerat comedia verii în Anglia. “Steve Coogan (proaspăt premiat cu BAFTA pentru scenariul Philomenei) se întoarce la cultissimul personaj pe care l-a creat pentru BBC în anii ’90, într-o primă și decisivă aventură pe marele ecran. Cinic, suprarealist și satiric până la sânge, Alan Partridge: Alpha Papa a făcut furori la festivalurile de la New York, Chicago și Rotterdam. Proiecție unică, în exclusivitate în România”, afirmă organizatorii festivalului.

“Blind Detective” (regia Johnnie To) este cel de-al 48-lea film al neobositului regizor hong-kongez (care zilele astea îl termină pe cel de-al 50-lea) și a fost prezentat într-un midnight screening la Cannes 2013. “Combinație improbabilă de «serial thriller» și «slapstick comedy», Blind detective, în care superstarul Andy Lau face un nou rol antologic premiat, pe merit, la Sitges, a mai fost selecționat la Toronoto și Rio de Janeiro”, se spune în comunicat.

În ceea ce priveşte “The Stone Roses: Made of Stone” (regia Shane Meadows), organizatorii afirmă că este documentarul pe care regizorul britanic visează să-l facă de ani buni. “A reușit în 2012, cu ocazia reunirii legendarei trupe pentru cele trei concerte excepționale de la Heaton Park. Împănat cu imagini de arhivă și bucăți live care-i vor face să sufere și mai tare pe fanii care-i așteptau la festivalul Summerwell de la București, Made of Stone, care a avut premiera mondială, bineînțeles, la Manchester în 2013, este un must absolut pentru toți cei care au crescut fredonând I Wanna Be Adored”, se arată în text.

Festivalul Internaţional de Film Bucureşti prezintă, în fiecare an, în cadrul secțiunii necompetitive Panorama, câteva dintre cele mai titrate producții cinematografice recente.

Cea de-a zecea ediție a BIFF se va desfășura cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Institutului Cultural Român, sub înaltul patronaj al alteței sale regale principele Radu al României.

Primele titluri incluse în secţiunea Panorama a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti

| Film |