Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor, vă propune marți, de la ora 19.00, la Sala Radio, un frumos dar muzical înaintea sărbătorilor de iarnă.

Veți lua parte la un concert dedicat în exclusivitate blues-ului și nu oricum, ci cu participarea a trei artiști cu numeroase apariții în țară și străinătate: Hanno Hofer, Mike Godoroja și Berti Barbera.

Artist cu o activitate complexă în mai multe domenii (regizor, producător și muzician), Hanno Hofer și-a construit și în muzică un drum pe mai multe coordonate: chitară, armonică, voce. Experiența sa muzicală se leagă în mare măsură de trupa Nightlosers și de formația Orient Express a pianistului de jazz Harry Tavitian.

Hanno Hofer povestește în interviurile sale că pasiunea pentru muzică a început de la un dublu album cu festivalul de folk de la Newport, din 1965, pe care erau imprimați toți muzicienii importanți de blues și de rock de la vremea aceea din SUA, experiență care l-a determinat să își dorească o carieră muzicală.

Mike Godoroja a cântat în mai multe formații ca Mike Godoroja & Blue Spirit, Double Fantasy, Blue Spirit ș.a. și se bucură de o bogată activitate discografică, în cadrul căreia se numără albume ca “Hippie cu diamante”, “Balkanic zeppelin”, “Capra Vecinului” etc. Cunoscut realizator de emisiuni radio și televiziune de profil blues, jazz și rock, producător artistic pentru spectacole de jazz, Mike Godoroja a produs și albume ale unor importanți artiști, ca Johnny Răducanu, Iris, Mircea Tiberian, Felicia Filip etc.

Cu un spectru vocal flexibil și cu abilitatea de a folosi mai multe instrumente de percuție, Berti Barbera reușește să confere o formă originală, spectaculoasă și accesibilă oricărei piese pe care o abordează. În plus față de activitatea scenică, este autorul multor articole de specialitate în reviste de pe piața românească, a realizat și a prezentat mai multe emisiune radio și tv.

De altfel, “povestea” creată între Big Band-ul Radio și blues este una cu “rădăcini” mai vechi: pe lângă concerte de blues prezentate de-a lungul stagiunilor de la Sala Radio, în 2002, un album dedicat în întregime genului a fost lansat la Editura Casa Radio, sub titlul “Radio Big Band Blues — Let The Good Times Roll”.

Seara va fi prezentată de Florian Lungu, el însuși o “personificare” a jazz-ului românesc, a cărui carieră credincios dedicată genului a însemnat mii de emisiuni radio și TV, un număr considerabil de articole publicate, multe prezentări de festivaluri și concerte de jazz, precum și câteva compoziții cântate de soliști și formații cunoscute.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos și la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Blues la Sala Radio, cu Big Band-ul Radio și trei invitați speciali