Britanicii de la Jethro Tull revin în România pentru un nou concert care va avea loc pe 20 iunie la Sala Palatului din Capitală, a anunţat Project Events într-un comunicat.

Legendara formație revine în țara noastră împreună cu Jan Anderson pentru a-i fascina din nou pe fani cu amestecul lor de hard rock, sonorități folk și tente de blues. Britanicii vor promova în concertul de la București noul album „Homo Erraticus”.

Spectacolul va fi ilustrat și completat de elemente video și teatrale, menite să „smulgă o lacrimă”. Pe lângă celebrele hituri ale trupei, show-ul „Jethro Tull’s Ian Anderson plays the best of Jethro Tull” va cuprinde „Homo Erraticus”, o călătorie epică în panteonul Progressive Rock al stranietății, a afirmat Ian Anderson, citat în comunicat.

Jethro Tull, trupă formată în anul 1967 în orașul Blackpool, Anglia, a fost un fenomen unic în istoria muzicii. Concepută ca o trupă de blues psihedelic, muzica Jethro Tull a fost întotdeauna un complex care cuprinde mai multe stiluri, inclusiv blues, jazz, folk, medieval, clasic, hard rock alături de influențe ale muzicii electronice. Muzica lor își are rădăcinile în blues-ul britanic al anilor ’60 și este marcată de o tonalitate vocală ieșită din comun, căreia i-a fost adăugat sound-ul flautului.

Inițial, formația presta un blues rock experimentat, însă ulterior a inclus și elemente de rock clasic, folk, jazz sau art rock. Dintre formațiile contemporane cu ei, numai Yes au succese comparabile cu Jethro Tull, cei de la Yes având însă multe schimbări în componența formației și în stilul muzicii, în timp ce Jethro Tull a fost remarcabil de stabilă până în anii ’90. În prezent trupa este formată din: Ian Anderson (flaut, voce, chitară acustică), Florian Opahle (chitară electrică), Scott Hammond (tobe), John O’Hara (keyboards), David Goodier (bass), la care se adaugă ajutorul lui Ryan O’Donnell, în domeniul vocal și teatral.

Biletele pentru concertul din 20 iunie, cu prețuri cuprinse între 50 și 250 lei, se găsesc în toată rețeaua Biletoo, la magazinul Biletoo.ro din Unirea Shopping Center, librăriile Adevărul și Eminescu, magazinele Flanco, Muzica și Diverta, Sala Palatului, Palatul Național al Copiilor și magazinul BiletFan — stația de metrou Unirii 1. Cei ce doresc să comande biletele online o pot face de pe biletoo.ro, blt.ro, bilet.ro, bilete.ro, eventim.ro sau myticket.ro.

Britanicii de la Jethro Tull revin în România