Ansamblul vocal “Altensteiger Vokalensemble” din Germania oferă sâmbătă, de la ora 18.00, la Biserica Evanghelică din București, un concert public cu muzică corală religioasă din cinci secole.

Corul a pregătit un program divers cu muzică sacră din diferite epoci, printre care se află lucrări de Gottfried August Homilius, Andreas Hammerschmidt, Edvard Grieg și Felix Mendelssohn Bartholdy.

Cu concertul de la București, ansamblul “Altensteiger Vokalensemble” își încheie seria de concerte susținute în România la Brașov, Sighișoara, Sibiu precum și la reședința ambasadorului Germaniei, pentru oaspeții special invitați. Ambasadorul Germaniei, Werner Hans Lauk, a fost el însuși membru al corului și va cânta și el în concertul de la București.

Ansamblul “Altensteiger Vokalensemble” a fost înființat în anul 1989 de către prof. Dr. Thomas Breitling și Joachim Voll iar din anul 2006 este condus de Wolfgang Weible. Ansamblul din nordul Pădurii Negre a fost denumit astfel după localitatea în care își desfășoară activitatea muzicală, fiind alcătuit din 25-35 de foști coriști ai “Christophorus-Kantorei Altensteig”. Datorită dimensiunii și diversității repertoriului său, corul s-a bucurat de recunoașterea internațională în turneele de concerte din Europa, SUA, America de Sud, Emiratele Arabe Unite și Hongkong.

Intrarea este liberă.

Concert coral “Altensteiger Vokalensemble”, la București