Violonistul german Albrecht Mauer, pianistul american de origine română Lucian Ban și violonistul american Mat Maneri prezintă, în cadrul unui turneu în România și în Germania, albumul Fantasm, Produs de Nemu Records din Germania.

Luni, de la ora 19.00, cu sprijinul Ambasadei Republicii Federale Germania, va avea loc la București la Teatrul Odeon concertul de lansare a albumului. După concert este programată o întâlnire cu publicul.

Cei trei muzicieni s-au întâlnit pentru prima oară în cadrul Festivalului Enescu ediția 2009 unde au cântat în mult premiatul octet Enesco Re-Imagined condus de pianistul Lucian Ban și de contrabasistul american John Hebert.

Proiectul a fost prezentat pe scene și festivaluri importante: Glenn Gould în Toronto, Royal Elisabeth Hall@ London Jazz Festival, Merkin Hall în NYC, Barcelona Jazz Festival, Strassbourg Jazz d’Or și Main Stage Theater din Chicago.

Trio Fantasm este expresia unui autentic globalism cultural de secol XXI — îmbinând jazz modern și Muzică camerală contemporană, compoziții complet structurate și improvizații libere — ceea ce îi unește pe muzicieni fiind o curiozitate comună pentru noi forme de expresie muzicală.

Turneul începe în 10 noiembrie la București și continuă apoi la Bistrița (12 noiembrie), Cluj-Napoca (13 noiembrie), Alba-Iulia (14 noiembrie), Timișoara (15 noiembrie), Magdeburg (17 Noiembrie), Bruhl (18. Noiembrie), Koln (19 noiembrie), Münster (20 noiembrie). Turneul se încheie la 23 noiembrie la Koln.

Concert de jazz germano-americano-român, la Teatrul Odeon