Violoncelistul Răzvan Suma va putea fi ascultat miercuri, de la ora 19.00, la Sala Radio, alături de Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului britanic William Kunhardt.

Răzvan Suma va interpreta Concertul în do major pentru violoncel şi orchestră semnat de Haydn, un geniu al formelor perfecte în muzică. Programul concertului cuprinde şi o frumoasă partitură mozartiană – Simfonia nr. 35 în re major Haffner, a cărei denumire este determinată de numele unei familii nobiliare din Salzburg, cea care a comandat lucrarea. Veţi asculta şi o creaţie a compozitorul american Aaron Copland – Quiet City (Oraş tăcut) şi una a muzicianului francez Francis Poulenc – Sinfonietta.

Concertul de la Sala Radio va fi completat de o inedită expoziţie de fotografie care îl are în prim-plan pe Răzvan Suma. Sub titlul Patru anotimpuri cu Răzvan Suma în Cişmigiu, fotografii Adi Stoicoviciu şi Cristian Preda l-au surprins pe artistul român şi violoncelul său de colecţie în diverse spaţii din parcul bucureştean, un adevărat maraton fotografic prin toate cele patru anotimpuri. Cele aproape 100 de imagini, imprimate pe suport de pânză – asemenea rugăciunilor care sunt atârnate pe fire suspendate şi lăsate în bătaia vântului în lumea asiatică, vor fi expuse în faţa Salii Radio, în ziua concertului.

Violoncelistul Răzvan Suma, unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români care a cucerit publicul din multe oraşe ale ţării în turneele sale naţionale Vă place Bach? şi Vă place Brahms?, este apreciat ca solist în concertele Sălii Radio şi participă în proiecte aflate la graniţa dintre mai multe genuri muzicale – colaborarea cu trupa Viţa de Vie sau concertele cu Analia Selis. A susţinut, de asemenea, sute de recitaluri şi concerte în străinătate; alături de pianistul spaniol Josu Okiñena a concertat în Auditorio Nacional de Madrid, Teatro Colon din Buenos Aires, Centrul Cultural Belém din Lisabona, Kursall din San Sebastian sau Casa da Musica din Porto. Violoncelul pe care cântă Răzvan Suma a fost conceput de lutierul Charles Adolphe Maucotel – unul dintre cei mai apreciaţi creatori de instrumente ai epocii sale – şi a fost realizat la Paris în 1849.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio.

Concert Haydn la Sala Radio, cu violoncelistul Răzvan Suma