Seria de concerte Verona Acoustic Season reîncepe la Grădina Verona din Bucureşti.

Pentru primul concert, pe 4 iunie, invitaţi vor fi cei de la trupa byron într-un concert Impromptu de improvizaţie muzicală. Alături de ei pe scena va urca şi violonistul Alexander Bălănescu, pentru a da o nouă dimensiune experimentelor muzicale ce se vor petrece miercuri seară.

“byron Impromptu este orice altceva decât un concert obişnuit byron: fără playlist, fără piese repetate în avans, totul întâmplându-se direct pe scenă, un jam-session şi o repetiţie cu public, cu explorări muzicale live, glume şi piese interpretate în versiuni inedite, încropite pe loc. O experienţă de neratat pentru orice iubitor de muzică bună”, afirm[ organizatorii.

Alexander Bălănescu este unul dintre cei mai vizionari violonişti şi compozitori ai zilelor noastre. Îl cunoaşteţi atât din colaborările cu artişti români (albumul „The Island” cu Ada Milea, muzica piesei „Însemnările unui nebun” unde joacă alături de Marius Manole) cât şi din activitatea alături de Bălănescu Quartet (albumele Possessed, Luminitza sau Maria T, printre altele). Recent a cântat pe scena Royal Festival Hall din Londra alături de Royal Philharmonic Orchestra la concertul-eveniment prilejuit de aniversarea de 70 de ani a compozitorului Michael Nyman.

Concertele acustice de la Grădina Verona vor continua pe parcursul verii, din două în două săptămâni, cei mai importanţi artişti români de rock, indie şi jazz venind în splendida grădina din spatele librăriei Cărtureşti.

Concertul de miercuri va începe la ora 10.00. Intrarea va costa 30 de lei.

Concertele acustice de vară revin la Grădina Verona