Corul Sound sărbătorește o vârstă rotundă — 20 de ani — printr-un concert aniversar programat joi, de la 19.00, pe scena Sălii Radio.

Corul Sound a luat naștere ca formație corală mixtă a Casei de Cultură a Studenților din București. De-a lungul anilor au făcut parte din Sound aproximativ 130 de tineri talentați, studenți și absolvenți ai diverselor facultăți bucureștene, iubitori ai muzicii de calitate.

Sub conducerea dirijorului Voicu Popescu, corul reunește astăzi 35 de membri.

Ansamblul prezintă în concertele sale în țară și străinătate un repertoriu foarte variat, cu lucrări din patrimoniul românesc și internațional, de la creații medievale, la cele contemporane, dar și partituri din zona divertismentului muzical.

Numeroase participări la festivaluri și concursuri în afara României au adus Corului SOUND un Grand Prix, trei medalii de aur, două de argint, premii întâi, premii ale publicului etc.

În concertul aniversar veți avea ocazia de a asculta un repertoriu cu totul special: lucrări de la Renaștere la perioada contemporană, piese românești sau din repertoriul universal, toate acestea selectate dintre cele mai de succes concerte ale grupului.

De asemenea, selecția lucrărilor s-a făcut astfel încât să fie punctate momente semnificative din istoria corului: veți putea asculta piese cu care ansamblul a obținut premii la importante concursuri internaționale.

Mai mult, șase calupuri de proiecții video vor permite publicului să cunoască mai multe despre evoluția Corului Sound, fiind evocate turnee în țară și străinătate și alte aspecte din culisele ansamblului.

Trei invitați speciali — mezzosoprana Sidonia Nica, muzicianul Adrian Naidin și pianistul Mădălin Voicu Jr. — vor evolua alături de Sound pe scena Sălii Radio. Evenimentul va fi prezentat de Gianina Corondan.

Seara dedicată frumoasei aniversări a corului va cuprinde și o lansare de carte: “20 de ani de SOUND”, volum semnat de una dintre membrele ansamblului, Dana-Irina Stănculea.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos și la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Corul Sound aniversează 20 de ani printr-un concert la Sala Radio

| Muzică |