Dirijorul Tiberiu Oprea soseşte miercuri la Bucureşti pentru a vă propune o plăcută seară muzicală alături de Orchestra de Cameră Radio şi de un alt invitat special, flautistul Matei Ioachimescu.

La Sala Radio veţi putea asculta miercuri, de la 19.00, două concerte pentru flaut şi orchestră: primul semnat de Vivaldi, celebrul autor al suitei de concerte „Anotimpurile” – Concertul „La tempesta di mare” („Furtună pe mare”) pentru flaut şi orchestră – şi al doilea, al conaţionalului său, Mercadante – Concertul în mi minor pentru flaut şi orchestră. Programul serii va include, de asemenea, şi două lucrări ale compozitorului finlandez Jan Sibelius, despre care se spune că a reflectat ca nimeni altul frumuseţea peisajului de gheaţă şi a pădurilor finlandeze în creaţia sa: Vals trist şi suita Pelleas şi Mellisande.

Prim-dirijor al Filarmonicii Piteşti, dirijor colaborator al Teatrului Naţional de Operetă Ion Dacian – Bucureşti şi invitat al multor alte filarmonici din ţară, dirijorul Tiberiu Oprea este un „pionier” în domeniul muzical: în 2007 a contribuit la înfiinţarea Filarmonicii Piteşti (al cărei director artistic a fost până în 2010) şi este iniţiator al orchestrei Universităţii Piteşti. El a debutat ca dirijor la pupitrul Orchestrei Tineretului Bucureştean, la Sala Parlamentului. Ulterior a fost invitat să conducă orchestra Jeunesses Musicales la Festivalul de la Belfort, Franţa, 1997.

Matei Ioachimescu a studiat la Viena, este artist al Fundaţiei Yehudi Menuhin din capitala Austriei şi laureat al mai multor premii şi burse internaţionale. Muzicianul cântă pe un flaut de aur al producătorului japonez Muramatsu. Între 2003 și 2010, flautistul Matei Ioachimescu a fost membru al Filarmonicii George Enescu,București. În prezent colaborează ca flautist principal cu Orchestra Festivalului din Tirol sub conducerea maestrului Gustav Kuhn, cu Orchestra Donauphilharmonie, cu Wiener Metropolitan Orchester și cu Wiener Residenz Orchester.

Solist-concertist, Matei Ioachimescu a susţinut concerte alături de orchestrele Filarmonicilor din Bucureşti, Craiova, Bacău, alături de Orchestra de Cameră şi Orchestra Naţională Radio ş.a. Matei Ioachimescu este membru al mai multor formații camerale pe scenele importante din țară și din lume, precum Konzerthaus Wien, Ateneul Român București sau Suntory Hall Tokyo.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Furtună pe mare, partitura celebrului Vivaldi, la Sala Radio