Gala Twin Art 2014

Cea de-a doua ediţie a Galei Twin Art, dedicată Fundației Hope and Homes for Children România vă aşteaptă la Ateneul Român în data de 26 martie de la ora 19.00, cu un spectacol unic prezentat de Amalia Enache. Acesta aduce laolaltă personalităţi ale vieții culturale Românești: violonistul Alexandru Tomescu, actorul Mircea Diaconu, scriitorii Filip şi Matei Florian, pianistul Andrei Licareţ, Zoli Toth Quartet şi Cvartetul Ad Libitum.

Ideea Galei a pornit în 2013 de la premisa că arta este cel mai bun mediu de propagare a ideilor generoase și că prin intermediul artiștilor și alături de aceștia putem transmite cel mai eficient și puternic mesajul HHC România: acela că fiecare copil merită o casă și o familie. De asemena, e important de menţionat că Gala este menită în acelaşi timp să catalizeze resurse pentru proiectele HHC România prevăzute pentru anul în curs. Am avut încă de la început privilegiul unor susținători de cel mai înalt nivel, precum celebrul violonist Alexandru Tomescu sau cunoscutul pianist Andrei Licareț. Anul acesta s-au adăugat celor doi și alte nume importante precum Cvartetul Ad Libitum – unul dintre cele mai premiate ansambluri camerale din România, Zoli Toth – celebrul percuționist ce va prezenta în cadrul galei primul său turneu de factură clasică. Prezența literaturii se va face simțită grație binecunoscutului actor Mircea Diaconu, care ne-a dăruit o frântură din propria sa copilărie, cuprinsă în romanul autobiografic „La noi, când vine iarna”. Un alt insert literar va fi susținut de scriitorii Filip și Matei Florian, provenit dintr-un volumul intitulat „Băiuțeii”, o incursiune în spațiul inocent al copilăriei celor doi autori.

Nu în ultimul rând, Gala va prezenta o expoziție de pictură alcătuită din lucrări provenite din „Tabăra de Artă şi Solidaritate de la Hoteni”, un eveniment susținut de HHC România, la care participă anual peste 100 de artiști plastici din cinci țări și copii aflați în protecția statului.

Un alt element inedit inclus în Gala Twin Art 2014 este cel intitulat „Galeria amintirilor”. La acest proiect dedicat HHC România au participat peste 40 de personalități ale societăţii româneşti: actori, regizori, sportivi, muzicieni, dramaturgi, jurnalişti sau scriitori. Aceștia au acceptat să „doneze” o amintire dragă a copilăriei lor, o fărâmă din ceea ce i-a clădit ca indivizi. Acest gest dorește să atragă atenția asupra faptului că nu lipsurile materiale sunt cele care traumatizează irecuperabil un copil, ci cele sufletești. Relocarea tuturor copiilor aflați în grija statului în familiile de proveniență sau în medii cât mai apropiate de cel familial este unul dintre cele mai importante dintre proiectele desfășurate de HHC România în ultimii 15 ani de activitate, fiind un plan care se va materializa definitiv până în 2020. Printre cei care ne-au donat amintiri se află: Irina Margareta Nistor, Tiberiu Soare, Dragoș Bucurenci, Cristina Stănciulescu, Cătălin Ștefănescu, Ana Ularu, Grigore Leșe și multe alte personalități generoase.

Evenimentul se desfășoară cu sprijinul extraordinar al Filarmonicii „George Enescu”, iar componenta muzicală care va completa seara de 26 martie va cuprinde lucrări de Johann Sebastian Bach, Robert Schumann, Joseph Haydn, Johannes Brahms și Adrian Enescu.

Gala Twin Art 2014 este, de asemenea, evenimentul în care HHC România îşi anunţă proiectele pentru anul în curs, pe care le dezvoltă alături de Ambasadorii săi. Unul dintre aceştia este violonistul Alexandru Tomescu, cel care în 2013 a strâns 13.500 de euro pentru copiii aflaţi în protecţia statului, dedicându-le Turneul Naţional Stradivarius.

Gala Twin Art 2014

| Evenimente, Muzică |