ARCUB şi Institutul Polonez din București organizează sâmbătă, de la ora 20.00, cu ocazia Zilei Naționale a Poloniei, o nouă ediție JAZZAJ, în cadrul căreia Atom String Quartet va susţine concertul “Poland. Jazz. Celebrate!”, o sărbătoare a jazzului manifestată prin forța și emoția instrumentelor cu coarde.

Inspirați de ritmurile latino, de folclorul irlandez și spaniol, precum și de muzica diferitelor regiuni din Polonia, Atom String Quartet este unul dintre cele mai interesante cvartete instrumentale și printre puținele grupuri muzicale din lume care interpretează jazz prin intermediul instrumentelor cu coarde. Înființat în 2009, cvartetul s-a remarcat prin participarea la cele mai importante festivaluri de muzică din Europa (Berliner Jazztage, Jazz Baltica, Leipziger Jazztage, Festivalul Veranos de la Villa Madrid, Jazz Jamboree, Ethno-Jazz Festival de la Chișinău), prin concertele susținute în cadrul Filarmonicilor din Berlin, Varșovia, Szczecin și Bialystok, precum și prin colaborările cu artiști precum Bobby McFerrin, Gil Goldstein, Paolo Fresu, Wolfgang Haffner, Christian von Kaphengst, Rupert Stamm, Mathias Haus, Vladislav `Adzik` Sendecki, Leszek Możdżer, Lars Danielsson, Zohar Fresco ș.a., dar și cu orchestre și formații din Polonia.

Compus din violoniștii Dawid Lubowicz și Mateusz Smoczyński, alt-violistul Michał Zaborski și violoncelistul Krzysztof Lenczowski, Atom String Quartet este câștigătorul celul mai prestigios premiu muzical polonez, ”Fryderyk” – în 2011 cu primul album lansat intitulat ”Fade In” – ”Debutul Discografic Jazz al Anului”, iar în 2012 cu albumul ”Places” la categoria ”Albumul Anului – Muzică Jazz”.

Evenimentul are loc la Sala ARCUB din str. Batiște nr. 14. Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (str. Batişte nr. 14) sau online pe bilete.arcub.ro. Preţuri: 45 lei (Categoria I) și 35 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei.

JAZZAJ LA ARCUB: Atom String Quartet aduce forța și emoția instrumentelor cu coarde