The Plastic People of the Universe, probabil unul dintre cele mai influente grupuri underground de pe întreaga planetă, își va susține singurul concert din București pe 24 septembrie, de la ora 21.00. la Clubul Țăranului, a anunțat Centrul Ceh din București.

The Plastic People of the Universe (PPU) este principalul reprezentant al culturii underground din Praga (1968-1989). Muzica lor a fost influențată de The Velvet Underground și Frank Zappa. Această legendară trupă avangardistă sfida adesea regimul comunist și, din cauza nonconformismului lor, membrii trupei au avut probleme, fiind în repetate rânduri arestați.

Nenumaratele rețineri și urmăriri penale i-au determinat pe Vaclav Havel și pe alți reprezentanți ai culturii pragheze să scrie, în semn de protest, Carta 77. La sugestia președintelui Havel, s-au reunit în 1977, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la Carta 77, și au susținut concerte cu regularitate de atunci.

“Prin invitarea grupului The Plastic People of the Universe ne dorim să marcăm cea de-a 25-a aniversare a evenimentelor din 1989, perioadă marcantă atât pentru istoria României, cât și a celei din Republica Cehă. Putem doar să ne închipuim cum ar fi decurs lucrurile fără cei de la The Plastic People”, a spus Rene Kubasek, director al Centrului Ceh din București.

Trupa va concerta în București in cadrul festivalului SoundCzech, organizat anual în România de către Centrul Ceh, cu sprijinul Staropramen. Intrarea la toate evenimentele din cadrul SoundCzech este gratuita.

Legendarii Plastic People of the Universe, pentru prima data in Romania