Godot Cafe-Teatru găzduieşte vineri, de la ora 22.00, un concert extraordinar susţinut de Maria Răducanu şi Maxim Belciug.

“«Va fi o seară – regal, cu lacrimi dulci în murmur de chitară, fior iberic şi pesnii ruseşti, suav baroc italian, romanţe şi cântece din vechiul Bucureşti. Un parcurs eclectic printre muzici, epoci şi trăiri, prefaţat de versurile poetului Federico Garcia Lorca: “Secol nou si lumina recenta nu exista. / Doar cai albastri si zori»”, afirmă organizatorii concertului.

“Maria Răducanu şi Maxim Belciug formează un duo cu totul inedit, cu roade muzicale dintre cele mai frumoase. Fiecare îşi are propria carieră: Maria Răducanu – vocea – este poate cea mai tulburătoare, cea mai vibrantă prezenţă de pe scena muzicală de la noi, iar Maxim Belciug şi-a făurit un renume clasic de artist al chitarei şi al „Încântărilor”. Cu toate acestea, împinşi de dragostea lor pentru muzica făcută sincer, cu suflet, cei doi s-au regăsit în mod constant într-un proiect comun ce s-a plasat, încă de la debutul lor în duo, sub semnul autenticităţii emoţiei. De o ţinută undeva între clasic şi tradiţional, muzica lor nu e nici jazz şi nici nu are pretenţii autenticiste sau culte. Ci este expresia curată a unui genuin nelăsat la voia întâmplării, capabil să nască în noi zvâcnete pe care nu le mai ştiam ale noastre de când, în loc să înţelegem ce trăim, trăim doar ceea ce înţelegem”, mai spun organizatorii.

Maria Raducanu şi Maxim Belciug, în concert la Godot Cafe-Teatru