La Sala Radio, “artileria grea” a instituției artistice se reunește vineri pe scenă pentru un frumos concert cu Misa în si minor: Orchestra Națională Radio, Corul Academic Radio — pregătit de Dan Mihai Goia și dirijorul principal al Orchestrelor și Corurilor Radio, Tiberiu Soare, sub bagheta căruia se va derula întregul eveniment.

Lucrarea, una dintre capodoperele muzicii clasice a tuturor timpurilor, este una dintre ultimele creații ale marelui muzician, definitivată în 1749, cu doar un an înainte de dispariția sa.

Concertul de la Sala Radio va fi unul cu atât mai deosebit cu cât o serie de invitați speciali, artiști lirici mult apreciați pe scena Operei Naționale București, dar și pe alte scene din țară și străinătate, vor evolua în Misa lui Bach: Irina Iordăchescu, Mihaela Stanciu, Antonela Bârnat, Lucian Corchiș, Ion Dimieru. Concertul este prezentat cu sprijinul Operei Naționale București.

Tiberiu Soare este unul dintre cel mai activi muzicieni români, cu numeroase evenimente speciale derulate sub bagheta sa la Sala Radio, colaborează cu orchestrele a numeroase filarmonici și teatre de operă din țară, a participat la turnee în Suedia, Israel, China, Germania, Elveția și a asigurat conducerea muzicală a unor prestigioase ansambluri din străinătate.

În septembrie 2010, a fost invitat să dirijeze primul său concert la pupitrul Orchestrei Filarmonice din Londra (London Philharmonic Orchestra), alături de celebra soprană Angela Gheorghiu. Printre recentele sale succese internaționale se numără și concertul dirijat în mai 2013, eveniment desfășurat cu participarea Angelei Gheorghiu și a tenorului Teodor Ilincăi la Royal Festival Hall din Londra, alături de Orchestra Filarmonică Regală (Royal Philharmonic Orchestra). Tiberiu Soare a dirijat mai multe concerte in Europa, din nou alături de celebra soprană de origine română: Praga (Sala Smetana), Munchen (Filarmonica din Munchen) și Paris (Opera Royal — Palatul Versailles).

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos și la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Misa în si minor de Bach dirijată de Tiberiu Soare, în întâmpinarea Paștelui