Pianistul român Sergiu Tuhuțiu se întoarce în România, într-un concert extraordinar Ludwig van Beethoven marca Orchestra Simfonică București, care va avea loc miercuri, de la ora 19.00, la Sala Radio din București.

Sergiu Tuhuțiu a trebuit să strângă 20.000 de like-uri pe Facebook pentru a primi, la schimb, un album. Provocarea i-a fost lansată de către o reputată casă de discuri londoneză care i-a pus la dispoziție o singură săptămână pentru îndeplinirea pariului.

Povestea lui Sergiu s-a transformat, rapid, într-un fenomen viral, pariul a fost câștigat, iar înregistrările au fost programate pentru sfârșitul verii 2014. “Am fost impresionat și vreau să le mulțumesc românilor și presei din România pentru felul în care au răspuns și m-au susținut în campania online din luna aprilie. Deschiderea și sprijinul lor m-au făcut oarecum și mai responsabil, m-au făcut să muncesc și mai mult pentru a duce la capăt proiectele propuse și să-mi doresc să cânt mai des pe scenele din România”, spune Sergiu Tuhuţiu.

Cu deschiderea cu care și-a obișnuit, deja, publicul, Orchestra Simfonică București i-a oferit lui Sergiu prilejul de a cânta în România, în fața tuturor celor care l-au îndrăgit și i-au susținut demersul. Așa a luat naștere concertul extraordinar Ludwig van Beethoven “Titanul”, primul concert din seria “Capodopere ale marilor compozitori”. “E o mare bucurie sa fac parte din acest concert dedicat lui Beethoven, alături de Orchestra Simfonică București și mulțumesc pentru invitație conducerii orchestrei. De asemenea, întâlnirea cu publicul bucureștean este un lucru pe care îl aștept cu emoție”, mai declară Sergiu Tuhuţiu.

Alături de Orchestra Simfonică București, pe scenă va urca dirijorul francez Benoit Fromanger. În program figurează Concertul pentru pian și orchestră “Imperialul” și “Simfonia a Cincea a Destinului”.

Biletele sunt disponibile pe eventim.ro și în magazinele partenere: Librăriile Cărturești și Humanitas, Magazinele Germanos, Orange, Vodafone și Domo.

Orchestra Simfonică București a luat naștere în anul 2006 având ca scop aducerea muzicii clasice mai aproape de viețile noastre. Urmând modelul de proiect al marilor orchestre private precum London Symphony sau Berliner Philharmoniker, Orchestra Simfonică București reunește cei mai respectați muzicieni din România, deschiși permanent la noi încercări muzicale, stiluri și emoții. Timp de șapte ani, misiunea Orchestrei Simfonice București a constat în atragerea și educarea unei palete cât mai largi de iubitori ai muzicii.

Talentul și valoarea au fost rapid recunoscute, Orchestra Simfonică București fiind prima orchestră din România invitată să concerteze pe marile scene din Buenos Aires, Sao Paulo, Montevideo și Lima, într-un turneu extraordinar în America de Sud.

Câștigător al concursului “Debut to Master Soloist Piano Competition 2013” din Sankt Petersburg — Rusia, Sergiu Tuhuțiu s-a afirmat ca unul dintre reprezentanții de vârf ai tinerei generații de pianiști. A obținut licența la Universitatea Națională de Muzică din București (2006) și două titluri de Master în interpretare pianistică: la Staatliche Hochschule fur Musik und Darstellende Kunst, din Stuttgart și la Academia de Muzică “Gheorghe Dima”, din Cluj-Napoca. În 2011 a primit o bursă de studii la Londra, iar în iulie 2013 a fost distins cu “Artist Diploma” la Royal College of Music din Londra.

În aprilie 2013, Sergiu Tuhuțiu și-a susținut debutul solistic la Filarmonica din Sankt Petersburg, cu Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Mendelssohn, sub bagheta dirijorului Vladimir Fanshil.

Pianistul Sergiu Tuhuțiu revine în România