Seria de evenimente speciale programate la Sala Radio în luna decembrie, adevărate cadouri muzicale de cel mai înalt nivel artistic, debutează miercuri, la ora 19.00, cu recitalul extraordinar susținut de pianistul Sergiu Tuhuțiu, unul dintre cei mai valoroși tineri artiști români, aplaudat adesea în străinătate, care a devenit cunoscut publicului larg ca urmare a câștigării unui pariu încheiat cu un studio de înregistrări din Londra.

Studioul britanic s-a oferit să înregistreze primul CD al lui Sergiu Tuhuțiu dacă acesta reușește să adune 20.000 de like-uri pe pagina sa de Facebook. După ce a făcut public acest pariu pe rețeaua de socializare, povestea s-a transformat într-un fenomen viral, rezultatul fiind acela că în două zile pagina sa a obținut 24.000 de like-uri, iar înregistrările CD-ului au fost programate pentru finalul verii 2014.

Câștigător al concursului Debut to Master Soloist Piano Competition — 2013, Sankt Petersburg, Sergiu Tuhuțiu s-a afirmat că unul dintre reprezentanții de vârf ai tinerei generații de pianiști. Pe lângă studiile în România, s-a perfecționat în străinătate, obținând titlul de master la Stuttgart și Artist Diploma la Royal College of Music din Londra.

Cariera să cuprinde deja concerte în Marea Britanie, Germania, Franța, Elveția, Italia, Rusia, Brazilia, Canada și România. În aprilie 2013, Sergiu Tuhuțiu a susținut debutul său solistic la Filarmonica din Sankt Petersburg.

Sub sugestivul titlu “Piano Colours”, Sergiu Tuhuțiu vă propune la Sala Radio un program exclusiv romantic ce reunește trei dintre cei mai mari compozitori ai repertoriului pianistic: Liszt, Chopin și Schumann.

“Am ales un repertoriu exclusiv romantic pentru acest recital fiindcă acesta reprezintă cel mai bine diversitatea coloristicii pianistice. Romantismul în artă a fost ca o erupție înspre libertatea de exprimare a sentimentelor. Această “evadare din cadru”e cea care mă atrage și mă fascinează cel mai mult. Depășirea limitelor e motorul vieții și cred că romantismul muzical a reprezentat un moment important în acest sens”, a declarat pianistul Sergiu Tuhuțiu despre recitalul pe care îl va susține.

Veți asculta așadar: Liszt — Studiu Transcendental Nr. 7 — “Eroica” și Sonetele 47 și 104 după Petrarca, Chopin — Sonata Nr. 2 în Si bemol minor, Andante Spianato și Marea Poloneză și Schumann — Studii Simfonice.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos și la Casa de Bilete a Sălii Radio.

“Piano Colours”, recital romantic “marca” Sergiu Tuhuțiu