Pianistul Horia Mihail, însoțit de un pian de concert adevărat, va poposi la sfârşitul săptămânii în foișorul din parcul Herăstrău, unde va suţine două recitaluri în aer liber, în cadrul celei de-a cincea ediții a Turneului Pianul Călător.

După parcurgerea unui itinerar ce a cuprins aproape toate zonele istorice ale țării, după ce pianul a fost lăsat în folosința comunității locale la Deva, în acest an Horia Mihail a călătorit și la Chișinău, întorcându-se spre finalul turneului pentru a face această surpriză bucureștenilor.

Copii, părinți și bunici vor petrece o după amiază de neuitat, în care muzica lui Mozart le va însoți plimbarea sau joacă. Cei mai curioși dintre trecători vor putea vedea chiar momentul în care pianul călător sosește în parc, este descărcat, montat și acordat. Apoi, Horia Mihail, va susține câte un recital 100% romantic, cu lucrări de Rachmaninov, Liszt, Schumann și Brahms.

Experiența de anul trecut a fost una excepțională și de aceea organizatorii au decis să o repete. Sute de bucureșteni s-au oprit din plimbarea lor atrași de ineditul acestor evenimente și de muzica lui Horia Mihail. Deopotrivă pianul și pianistul au devenit vedete, fiecare fiind admirat și răsplătit cu aplauze.

ŢEste foarte interesant să vezi cum oameni care, de altfel, poate nu au legătură cu muzica clasică se opresc și chiar le face plăcere ce aud. Sunt bucuros și cred că pe unii dintre ei îi voi regăsi în sala de concert, acesta fiind și scopul unor evenimente ca acestea, în spații mai puțin convenționaleŢ, a declarat Horia Mihail după recitalul din parcul Herăstrău din anul 2014.

Concertele vor avea loc sâmbătă de la ora 17.00, iar duminică, de la ora 16.00.

Pianul Călător iese în parcul Herăstrău