Un recital extraordinar şi un concert cu Orchestra Naţională Radio vor avea loc la Sala Radio din Bucureşti, pe 23 şi 25 aprilie, prelungind astfel Sărbătorile Pascale cu două adevărate sărbători dedicate muzicii de calitate şi celui mai mare compozitor al tuturor timpurilor: Mozart.

Recitalul şi cincertul au loc în cadrul Turneului Pianul Călător, ajuns, în 2014, la cea a IV-a ediţie.

În premieră absolută, Horia Mihail, solist-concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio va încerca experienţa de a fi solist şi dirijor în acelaşi timp alături de colegii săi din Orchestra Naţională Radio, vineri, la Sala Radio, nu înainte însă de a susţine un recital extraordinar, tot la Sala Radio, pe 23 aprilie. În recital, Horia Mihail va interpreta două rondouri, două fantezii şi două sonate din creaţia mozartiană.

“Odată ajunși la a patra ediție a turneului Pianul călător, ne aflăm în situația de a căuta noi rute pentru a rămâne în atenția publicului. Un program 100 % Mozart reprezenta partea de succes sigur, dată fiind popularitatea muzicii mozartiene în rândul publicului românesc. Curajul, partea de noutate, era practic pariul pe care pianistul Horia Mihail l-a pus cu el însuși, acela de a încerca să se afle singur cu orchestra și pianul pe scenă într-un program de trei concerte mozartiene, fiind pentru prima dată solist și dirijor, așa cum se întâmpla de altfel cu aproape 250 de ani în urmă, în epoca în care Mozart se afla săptămâni în șir în turneu, de multe ori în postura de pianist concertist”, declara Oltea Şerban-Pârâu, iniţiatoare şi director artistic al proiectului Pianul călător.

Pianul Călător va reveni, ca şi anul trecut, în parcurile bucureştene, acolo unde a fost primit anul trecut cu mult entuziasm de simplii trecători sau de melomani de toate vârstele şi condiţiile, încântaţi să petreacă o oră în aer liber în compania muzicii de cea mai bună calitate. Recitalurile vor avea loc în 10 mai în Parcul Herăstrău şi 11 mai în Parcul Cişmigiu, cu sprijinul ARCUB.

Traseul turneului poate fi urmărit pe www.pianulcalator.ro sau pe frecvenţele posturilor publice de radio.

Turneul este organizat de Centrul Cultural Media Radio România, Asociaţia Culturală Accendo şi Radio România Cultural.

Recital si concert 100% Mozart, la Sala Radio