Filarmonica “George Enescu” organizează sâmbătă, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, un concert coral dedicat împlinirii a 150 de ani de la naşterea cunoscutului compozitor german, Richard Strauss (11 iunie 1864 – 8 septembrie 1949).

Concertul va fi susţinut de Corul Academic al Filarmonicii “George Enescu”, dirijat de Ion Iosif Prunner. Programul concertului va contine lieduri şi coruri din creaţia lui Richard Strauss, dar şi arii, coruri şi valsuri de Johann Strauss II.

Isi vor da concursul solişti: Iulia Teodorascu Artamanov, Laura Chera, Maria-Mădălina Constantin, Geanina Munteanu, Elena Raduţ-Selişte, Nicole Mancaş. La pian: Andrei Licareţ.

“Născut în 1864, la München, Richard Strauss ocupă un loc important în muzica secolului XX. Poate că rezervele manifestate în privinţa participării la tendinţele de reînnoire a limbajului muzical şi rămânerea mai de grabă pe o linie neîndepărtată de o gândire clasică a fãcut ca pentru unii el să fie considerat oarecum în afara epocii sale. Cu un tată muzician, primul cornist solo al Operei din München, el are şansa să trăiascã în muzică din fragedă tinereţe, dar totodată pe linie paternă să aibă pentru clasici acelaşi respect toată viaţa. Asta nu-l împiedică să se apropie de Wagner, să găseascã totuşi exprimări curajoase, ca în Salomea sau în Elektra, de pildă”, scria Vladimir Popescu-Deveselu

Compozitor de geniu, Richard Strauss este de fapt ultimul mare romantic, care a continuat această estetică până la jumătatea secolului XX, contemporan fiind cu toate curentele modernităţii care căutau soluţii stilistice alternative la tradiţie.

Biletele se pot cumpăra de la Casa de bilete a Ateneului Român, str. Esarcu nr. 5.

Richard Strauss, celebrat la Ateneul Român