Sala Radio va găzdui sâmbătă de la ora 19.00 concertul “Romanian Roots” al Corului de Copii Radio, care propune publicului un parcurs al spiritualității românești oglindite în muzica corală.

Veți asculta cântece situate la granița între folclorul nostru, tradiția sacră bizantină și creația contemporană: melodii de joc sau doine din Maramureș, imnuri de esență bizantină sau cântece ale compozitorilor noștri contemporani.

“După incursiuni în repertorii internaționale, prin acest concert Corul de Copii Radio se întoarce la repertoriul său peren, cel care definește spiritualitatea și tradiția românească. Deja “probat” pe scene din străinătate, «Romanian Roots» este un proiect în care muzica, gestul și imaginea se unesc pentru a dărui spectatorului bucuria întâlnirii cu folclorul autentic, cu lucrări ritualice sau venite din universul plin de imaginație al copiilor. “Romanian Roots” este spectacol-concert plin de culoare, bucurie, emoție și energie”, declară despre eveniment dirijorul Corului de Copii Radio, Voicu Popescu.

Mai mult decât un concert, seara se transformă așadar într-un adevărat spectacol multimedia, pentru că sonorității deosebite a corului i se alătură o serie de proiecții video ce îmbină imagini de natură din România cu secvențe din evenimentele Corului de Copii Radio, efecte sonore tradițional românești, de la bucium la clopot și toacă (realizate de George Marcu), toate completate de interpretarea dramatică a copiilor și elemente de recuzită pentru a simboliza aspecte esențiale din cultura română. Regia de mișcare este semnată de Mihai Lungeanu.

O parte emoționantă a serii va fi reprezentată de momentul comemorativ pe care Corul de Copii Radio îl va dedica celor două artiste recent dispărute dintre noi și care au marcat o lungă perioadă de timp evoluția ansamblului: Eugenia Văcărescu — dirijoare a corului și pianista Camelia Chițibea — corepetitoarea care a acompaniat la pian cu multă dăruire toate repetițiile și concertele ansamblului.

Un reper al muzicii noastre peste hotare, prin cele peste 50 de participări la festivaluri și concursuri internaționale în aproape toate statele Europei, în Japonia, SUA și Canada, Corul de Copii Radio a obținut prețioase distincții și a primit în 2004 titlul de “Ambasador Cultural Al Uniunii Europene”.

Proiectul “Romanian Roots” a fost prezentat la “Simpozionului Mondial de Muzică Corală”, organizat la Copenhaga de Federația Internațională a Muzicii Corale (2008), în cadrul Zilelor Europene Neudrossenfeld — Germania, la Festivalul “Let the Future Sing” — Suedia și la “International Thracian Choir Festival” — Bulgaria (2009).

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos și la Casa de Bilete a Sălii Radio.

“Romania Roots”, la Sala Radio