Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenesti, Asociația Culturală “Pro Valores” și Radio România Cultural vă invită, în perioada 4-12 octombrie, la cel mai important festival poetico-muzical al anului.

Marele actor Dorel Visan, un artist cu o carieră excepțională, se întâlneste în primul regal de poezie și muzică din cadrul Festivalului Armonii Poetice cu unul dintre cei mai valorosi flautisti — Ion Bogdan Ștefănescu, cel care v-a impresionat în ultimii ani în turnele nationale “Flautul de aur”.

Acest dialog inedit poetico-muzical va avea loc sâmbătă, de la ora 12.00, în cadrul feeric oferit de Palatul Mogosoaia.

A doua zi, de la aceeasi oră, puteți asista la un recital oferit de excepționala actriță Maia Morgenstern, director al Teatrului Evreiesc din Bucuresti si artist care v-a impresionat în numeroase filme si piese de teatru, si de singurul interpret de blues al României cu o carieră importantă și în SUA — A.G. Weinberger.

Festivalul Armonii poetice se va desfășura până pe 12 octombrie, iar întâlniri de neuitat vă vor mai Daniela Nane si pianista Ioana Maria Lupașcu (11 octombrie), precum și Virgil Ogășanu și Duo Cello Jaya, formație alcătuită din Ella Bokor și Mircea Marian (12 octombrie).

Festivalul Armonii Poetice va mijloci patru întâlniri în care versurile unor poeti ca: Blaga, Eminescu, Sorescu, Storin, Cosbuc sau Ana Blandiana se vor împleti cu armoniile imaginate de: Rahmaninov, Piazzolla, De Falla, Debussy sau Neil Young.

La toate cele patru spectacole intrarea este liberă.

“Senatorul melcilor” deschide Festivalul Armonii poetice