Fundația ACCUMM va relua miercuri, la Muzeul Municipiului București, Stagiunea Muzicală “Iosif Sava”, cu primul concert al anului 2015.

În fața publicului de la Palatul Suțu, Cvartetul “SOLARTIS” va susține la ora 19.00 cel de-al patrulea recital din seria “Cvartetul în istoria muzicii”, serie care propune parcurgerea, prin intermediul celor mai importante opusuri dedicate acestui tip de ansamblu cameral, a istoriei creației de cvartet de la Haydn până în contemporaneitate.

Seria este alcătuită din cincisprezece concerte ale unor cvartete consacrate, cu activitate permanentă. Până acum, alături de Cvartetul “Solartis” au mai evoluat în acest proiect Cvartetul “Passione” și Cvartetul “Credo”.

Seria” Cvartetul în istoria muzicii” se va derula pe parcursul întregii Stagiuni 2014-2015 a Fundatiei ACCUMM.

Cvartetul” Solartis”, alcătuit din Sabin Penea, Ana-Maria Marian, Laura Zecheru și Andrei Nițescu, a obținut în toamna anului 2014 primul său premiu internațional (după câteva distincții naționale) — Premiul al II-lea al Concursului Internațional de Muzică de cameră de la Plovdiv-Bulgaria. Programul serii va include lucrări de Haydn și Borodin.

Concertul de miercuri marchează revenirea la formula consacrată în cei cincisprezece ani de prezență ai Fundației ACCUMM la Muzeul Municipiului București, și anume la frecvența săptămânală a manifestărilor din cadrul Stagiunii” Iosif Sava”. În fiecare miercuri, până la mijlocul lunii iulie 2015, publicul este invitat să treacă pragul uneia dintre instituțiile care fac Bucureștiul un oraș mai frumos și mai bun, prin cultură.

Accesul la concert este liber.

Stagiunea Muzicală “Iosif Sava” se reia la Muzeul Municipiului București