Tiberiu Soare dirijează la Sala Radio “Așa grăit-a Zarathustra”, concert aniversar Richard Strauss

Orchestra Naţională Radio va prezenta vineri de la ora 19.00, sub conducerea muzicală a lui Tiberiu Soare, poemul simfonic “Așa grăit-a Zarathustra”, cu prilejul aniversării, în 2014, a 150 de ani de la nașterea compozitorului Richard Strauss, au anunţat vineri reprezentanţii orchestrei.

Potrivit sursei citate, poemul simfonic este inspirat de tratatul filozofic cu același nume al lui Friedrich Nietzsche, care tratează problema divinității într-un mod inedit pentru epoca respectivă, cuprinzând și cunoscuta formulare “Dumnezeu a murit”.

În programul serii vor mai putea fi ascultate Uvertura Carnavalul roman semnată de Hector Berlioz și Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră, al lui Liszt, a cărui premieră la Weimar, în 1855, l-a avut pe compozitor însuși ca solist și pe Hector Berlioz în ipostaza de dirijor.

La Sala Radio, solist va fi pianistul multipremiat Răzvan Dragnea. Acesta a fost distins cu numeroase premii în competiții naționale și internaționale printre care se numără China Shenzehn 2006, George Enescu (București) 2003, Porto 2002, Mozart (Paris) 1994, Unisa (Africa de Sud) semifinalist, 2000, Concursurile Internaționale de la Brașov (1992, 1995), Carl Filtsch (Sibiu) 2002, Lory Wallfisch (Ploiești) 2003, Jeunesses Musicales 1993, Dinu Lipatti 1997, Chopin (București) 1999 ș.a. Răzvan Dragnea a susținut concerte alături de Orchestra Națională Radio București, Filarmonica George Enescu, Filarmonica Banatul Timișoara, Filarmonica Transilvania Cluj-Napoca, Filarmonica Moldova Iași, precum și alături de orchestrele filarmonicilor din Brașov, Sibiu, Craiova, Arad, Ploiești, Satu-Mare, Botoșani.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în magazinele Germanos și la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Tiberiu Soare dirijează la Sala Radio “Așa grăit-a Zarathustra”, concert aniversar Richard Strauss