Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și pianistul Horia Mihail pleacă pentru a patra oară la drum, propunând publicului un turneu cu o muzică ce poate avea virtuți terapeutice: “Flautul Fermecat”.

Dacă titlul anterior al turneului era ““Flautul de aur”“, atât de mulți spectatori au fost vrăjiți de sunetul acestui instrument, încât i-au spus instinctiv ““Flautul Fermecat”“ și, ca în povești, așa i-a rămas numele. Periplul muzical este organizat de Centrul Cultural Media Radio România, Radio România Cultural și Asociația Culturală Accendo în cinci orașe ale României, în perioada 14-25 iunie.

“Flautul fermecat poate fi de aur, de argint, de lemn sau de diferite mărimi, în funcție de buna mea inspirație. Cu siguranță, în edițiile viitoare le voi prezenta publicului pe toate. De data aceasta însă, vedeta este tot flautul meu Muramatsu de aur de 18K, un instrument robust, cu sunet îngeresc acompaniat de același pianist, pe care l-am numit “de aur”, Horia Mihail”, declară Ion Bogdan Ștefănescu.

Puțini sunt aceia care observă că, în drumurile lor de zi cu zi, în cele mai diverse locuri — prin magazine sau autobuze, în mașinile personale sau chiar la locul de muncă — sunetul flautului îi însoțește adesea, acest sunet prietenos și cald relaxându-ne și aducându-ne liniste și echilibru. Terapia prin sunet este un fapt cunoscut de către asiatici și recunoscut de psihologii europeni și americani în zilele noastre, motiv pentru care sunetul de flaut a devenit astăzi omniprezent.

Conștientizând aceasta, oferta celor doi muzicieni care vor poposi în cinci orașe cu un program ce va atrage orice iubitor al muzicii de calitate, indiferent de vârstă sau de preferința pentru o epocă sau alta, devine de nerefuzat. Călătoria sonoră propusă cuprinde peste o sută de ani de muzică. Compozitorii ?”vedetă” ai recitalului vor fi Franz Schubert, Fauré, Enescu Ravel sau Grigoraș Dinicu iar cei doi muzicieni au ales bijuterii muzicale mai puțin cântate pe scenele românești.

“În simplitatea sa profundă, care pare, uneori, supranaturală, sunetul flautului își va seduce și anul acesta audiența, convingând-o încă odată că orice instrument, pentru a deveni fermecat, are nevoie de intervenția unui muzician, care de această dată poartă numele Ion Bogdan Ștefănescu.”, a declarat Oltea Șerban Pârâu, directorul Centrului Cultural Media Radio România.

Itinerarul turneului Flautul Fermecat va fi următorul:

Sâmbătă, 14 iunie, Sala Rotary, Baia Mare

Luni, 16 iunie, Teatrul dramatic, Caracal

Marți, 17 iunie, Sala Filarmonicii, Craiova

Sâmbătă, 21 iunie, Teatrul Jean Bart, Tulcea

Miercuri, 25 iunie, Sala Radio, București

Turneul “Flautul Fermecat” pleacă într-o nouă călătorie sonoră prin orașele României