Partitura sugestiv intitulată “Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe cruce” va fi interpretată chiar în Săptămâna Mare, miercuri, de la ora 19.00, la Sala Radio de cea mai importantă şi mai longevivă formaţie de cvartet din România:  Voces.

Plecând de la citate din Scripturi ca „Tată, iartă-i, că nu ştiu ce fac” sau „Tată, în mâinile Tale îmi încredinţez Spiritul”, Haydn, un geniu al perfecţiunii în muzica clasică, a compus această lucrare , fiind comandată pentru Vinerea Mare de către Catedrala din Cadiz (Spania).

Parte a Orchestrelor şi Corurilor Radio România, Cvartetul Voces (care a aniversat anul trecut 40 de ani de activitate)  îi reuneşte astăzi pe cei patru muzicieni de valoare: Bujor Prelipcean – vioara I, Vlad Hrubaru – vioara a II-a, Constantin Stanciu – violă şi Dan Prelipcean – violoncel.

Premii prestigioase au atestat valoarea cvartetului Voces: Colmar – Franţa (1974), Bordeaux – Franţa (1976), Karl Klinger  Hanovra – Germania (1979). Formaţia are un repertoriu deosebit de vast ce reuneşte integrale clasice, romantice, lucrări româneşti şi universale ale compozitorilor secolului XX şi creaţii recente. Cvartetul Voces organizează turnee sau este prezent la festivaluri precum cele de la Bratislava, Torino, Siena, Salzburg, Salonic, Istanbul, Bucureşti, Bayreuth etc.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio.

“Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe cruce”, la Sala Radio