Muzeul Național al Literaturii Române din București organizează joi, de la ora 19.30, în Sala Studio a Teatrului Odeon din București, o ediție specială a Serilor de poezie și jazz intitulată “Poezie cu prieteni – Sub semnul lui Eminescu” și dedicată Zilei Culturii Naționale.

Poeți contemporani din generații diferite, precum Nora Iuga, Ioana Crăciunescu, Eugen Suciu, Florin Iaru și Horia Gârbea vor recita poeme de Mihai Eminescu și din creația proprie, iar maestrul Mircea Tiberian și Nadia Trohin vor reinterpreta romanțe eminesciene preluate din culegeri rare publicate la 1900.

Moderatorul evenimentului va fi poetul Dan Mircea Cipariu.

Evenimentul se bucură de sprijinul financiar al Ministerului Culturii.

“Am deschis Serile de la Odeon, pe 25 noiembrie 2014, sub semnul unui mare poet român contemporan, Ion Mureșan, care a aniversat, zilele trecute, 60 de ani. Formatul acestor Seri propune un mare poet și prietenii lui. Ne-am închipuit, de Ziua Culturii Naționale, că putem pune poezia lui Eminescu sub pecetea unei prietenii spirituale, din care să nu lipsească jazz-ul și spiritul de romanță”, a declarat Dan Mircea Cipariu.

Intrarea la eveniment va fi liberă.

Seară de poezie și jazz sub semnul lui Eminescu, la Teatrul Odeon