Sala Elvira Popescu a Institutului Francez din Bucureşti va găzdui în lunile aprilie şi mai o nouă serie de reprezentaţii cu piesa Cântăreaţa Cheală de Eugène Ionesco.

“Cântăreața Cheală” este o piesă emblematică din teatrul “Insolit”, un termen foarte drag lui Eugène Ionesco. Cu acordul fiicei sale, Marie France Ionesco, această liberă adaptare vă va seduce și arată că există întotdeauna interpretări nebănuite ale piesei, piesă ce deține recordul mondial pentru numărul de spectacole jucate (aproximativ 20.000), în același loc, la Théâtre de la Huchette din Paris, înca din anii ’50. Această interpretare este o laudă adusa autorului, iar frazele pline de subtilitate ne prezintă o lume nerostită dintr-o epocă în care artele se exprimau cu intensitate între Paris și București. O explozie de optimism și cântec de dragoste!”, afirmă reprezentanţii Institutului Francez din Bucureşti.

Din distribuţie fac parte actorii Daniel Dobre, Luminiţa Bucur, Andrei Radu, Raluca Caragioiu, Alice Nicolae şi Claudia Costea-Daha şi Patrick Pettenuzzo. Regia îi aparţine lui Daniel Dobre.

Reprezentaţiile vor avea loc pe7, 15 şi 28 aprilie, precum şi pe 26, 28 şi 29 mai, de la ora 20.00.

Biletele pot fi cumparate de pe http://eventbook.ro sau direct de la casieria Sălii de cinema „Elvira Popescu”. Spectacolul va fi jucat în limba franceză, cu supratitrare în limba română.

Cântăreața Cheală de Eugene Ionesco, la sala Elvira Popescu