Cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru va avea loc în perioada 25 octombrie – 2 noiembrie, au anunţat marţi printr-un comunicat reprezentanţii UNITER.

Directorul artistic al Festivalului va fi criticul de teatru Marina Constantinescu, care preia, pentru a doua oară, direcția evenimentului.

„Încă din perioada primului său mandat (2005-2007), Marina Constantinescu a insistat asupra dezvoltării structurii Festivalului Național de Teatru, așa încât, de atunci, acesta și-a fixat durata de desfășurare (zece zile) și a câștigat componenta internațională, importantă pentru un festival care, chiar dacă nu e competitiv, este spațiul de întâlnire și dialog pentru creatorii care pot influența mișcări teatrale. Publicul din București a putut urmări, în acea perioadă, spectacole din țară și din străinătate reunite în jurul temei centrale: Regizorul”, se spune în comunicat.

„Festivalul Național de Teatru a câștigat în vizibiliate și impact pentru că deschiderea internațională a însemnat nu numai o reflectare pertinentă a fenomentului teatral românesc, cît, mai ales, contacte directe între creatori, producători, artiști, directori de festivaluri, care au generat diferite alte proiecte. După șapte ani, timp în care Festivalul s-a deschis mult publicului și a traversat crize financiare și nu numai, acesta se pregătește pentru o nouă formă de dialog și comunicare, sperând în vremuri mai bune și mai darnice”, se mai arată în text.

Festivalul este organizat de UNITER, Ministerul Culturii, Primăria Municipiului București și ArCuB.

Festivalul Naţional de Teatru va avea loc la sfârşitul lunii octombrie