HomeFest, festivalul care vine la tine acasă

Bucureştenii vor putea participa în perioada 12-20 aprilie la HomeFest, primul festival cultural care se desfăşoară în case şi apartamente.

„Dacă primăriile se ocupă de fațade, noi vă propunem reabilitări interioare prin piese de teatru, dans contemporan, filme, workshop-uri și concerte. Începînd cu aprilie 2014, HomeFest aduce arta în spațiul domestic, transformă sufragerii și dormitoare în scene, oferă un bun prilej de a vă întîlni vecinii și în altă parte decît pe scara blocului sau la piață. HomeFest înseamnă cultură de casă!”, afirmă organizatorii, lorgean theatre.

Astfel, locuitorii cartierelor Bucureştiului vor avea ocazia de a se reuni în diverse apartamente pentru a participa la peste 20 de spectacole de teatru, dans, muzică şi concerte.

„HomeFest propune, pentru prima oară în ţară, implicarea comunităţiilor din diferite cartiere în organizarea evenimentelor programate în festival: spaţiile sunt puse la dispoziţie de persoanele care vor să găzduiască piesele şi să îşi transforme temporar spaţiul de locuit într-unul deschis artei. Mai mult, gazdele sunt direct implicate în organizarea evenimentelor şi întâmpinarea spectatorilor. Aceştia sunt mai ales vecinii lor de bloc şi din cartier, care au astfel ocazia să se întâlnească şi în alt context decât cel prilejuit de aşteptarea liftului sau rezolvarea vreunei probleme administrative în bloc”, mai spun organizatorii.

Totodată, HomeFest face posibilă o legătură între public şi artişti mai directă şi mai apropiată decât în spaţiile de joc convenţionale. „Spectatorii ajung astfel să interacţioneze şi să se raporteze mai strins la cartierul şi blocul din care fac parte… cât şi la ceilalţi, în principal cei care locuiesc în vecinătate. Fiecare eveniment, desfăşurat într-un apartament diferit, va prilejui o întâlnire aparte între spaţiul familiar, domestic, şi actul artistic, prin care toţi participanţii, gazdele, actorii, oaspeţii-spectatori îşi oferă unii altora o experienţă memorabilă. Cultura de casă merge dincolo de această prima ediţie a festivalului. HomeFest, alături de alte iniţiative marca lorgean theatre, îşi propune să schimbe, prin artă, mentalitatea în privinţa locuirii în mediul urban”, mai arată organizatorii.

HomeFest este un proiect lorgean theatre și este finanțat de Fondul Mega Image pentru Comunitate, gestionat de Fundația Comunitară București si sprijinit de fundatia Gabriela Tudor.

HomeFest, festivalul care vine la tine acasă