Horaţiu Mălele va aniversa 40 de ani de carieră în cadrul primei ediţii “Fest pe Lipscani”.

Manifestarea culturală va avea loc în perioada 12-21 septembrie la Sala Mare a Teatrului de pe Lipscani şi se va concretiza în forma unui maraton teatral inedit şi unic, ce va conţine zece spectacole şi două proiecţii care îl vor avea ca protagonist – fie ca actor, fie ca regizor – pe marele artist român.

De 40 de ani, figura marelui actor a încântat zeci de mii de spectatori, generaţii întregi de iubitori de teatru. Teatrul de pe Lipscani vă primeşte “În valea cu parfum de flori şi zumzet de albine”, alături de “Măscăriciul” Horaţiu Mălăele cu care, trăncănind “Câte-n lună şi în stele”, veţi trece “PODU’” până la Cafeneaua „La Muse”, unde veţi sta la o mică bârfă despre “Femeia care şi-a pierdut jartierele” şi de unde veţi putea privi “Nunta mută” cu “Revizorul” ei rus, sfârşită cu “Funeralii fericite”. Iar dacă aţi descifrat “Scrisoarea” şi sunteţi gata să gustaţi “Lecţia” de teatru pe care v-o ofer[ organizatorii, sunteți invitați să alegeţi, în loc de o cină banală, într-una din multele cafenele din jur, celebrul “Dineu cu proşti”.

PROGRAMUL Fest Pe Lipscani este următorul:

12 Septembrie, ora 20 – “PODU’”

13 Septembrie, ora 20 – “Măscăriciul”

14 Septembrie, ora 20 – “Cafeneaua”

15 Septembrie, ora 20 – “Scrisoarea”

16 Septembrie, ora 20 – “Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele”

17 Septembrie, ora 20 – “Lecţia”

17 Septembrie, ora 21:30 – proiecţie „Nunta mută”

18 Septembrie, ora 20 – “Dineu cu proşti”

19 Septembrie, ora 20 – “Revizorul”

20 Septembrie, ora 20 – “Femeia care şi-a pierdut jartierele”

20 Septembrie, ora 21:30 – proiecţie “Funeralii fericite”

21 Septembrie, ora 20 – “In valea cu parfum de flori şi zumzet de albine…”

Sunteţi invitaţi să vă alăturaţi în această frumoasă călătorie în lumea teatrului şi a comediei, însoţiţi de veşnic tânărul şi carismaticul Horaţiu Mălăele. Veţi avea parte nu numai de reprezentaţii ale unor spectacole de referinţă din repertoriul mai multor teatre din Bucureşti: Teatrul de pe Lipscani, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”, Teatrul „L.S. Bulandra”, Teatrul de Comedie, dar şi de numeroase surprize pregătite de echipa “Fest pe Lipscani”.

„Fest pe Lipscani” este un festival aflat, în stagiunea 2014-2015, la prima ediţie şi marchează începutul acestei stagiuni. În plus, dorinţa organizatorilor este de a dedica fiecare ediţie câte unui mare artist din domeniul teatral (actor, regizor sau dramaturg). Mai mult, „Fest pe Lipscani” doreşte să se constituie într-o manifestare teatrală care susţine dezvoltarea Bucureştiului ca şi capitală culturală europeană. Teatrul de pe Lipscani este o instituţie ce şi-a deschis porţile în septembrie 2013 şi are ca obiectiv principal promovarea valorilor teatrului românesc, dar şi lansarea pe piaţă a tinerilor artişti, creând, astfel, o adevărată pepinieră teatrală.

Biletele se pot procura online pe www.bilete.ro si de la casieria Teatrului de pe Lipscani, zilnic, intre orele 12.00 și 22.00.

 

Horaţiu Mălăele aniversează 40 de ani de carieră în cadrul primei ediţii “Fest pe Lipscani”