Improvisneyland, trupa formată din șapte improvizatori, joacă în al șaptelea an de la înființare pe scena Teatrului Național „I.L. Caragiale” București.

Spectacolul se numește Indispensabilii, o comedie satirică de Carl Sternheim, iar prima reprezentație va avea loc luni, în Sala Mică, de la ora 19.30.

“Ce se poate întâmpla când, într-o societate rigidă și conformistă, în timpul paradei Regelui într-un mic orășel din Germania la început de secol XX, unei tinere soții respectabile îi cad indispensabilii în văzul tuturor? Consecințele acestui incident sunt tratate în cheie comică, dar cu subtext dramatic, despre statutul femeii și evoluția ei ca personaj principal în propria viață”, se arată în prezentarea piesei.

Comedia Indispensabilii (Die Hose) este la prima dramatizare în România și s-a jucat pe multe scene ale lumii. Chiar și celebrul actor Steve Martin a scris o adaptare specială – The Underpants – care s-a pus în scenă de catre Classic Stage Company la New York Off Broadway, 2002.

Din distribuție fac parte Rozana Radu, Radu Ciobănașu, Pavel Bârsan, Axel Moustache, Andreea Samson/Monica Anastase, Mădălin Mandin. Fiecare dintre ei este actor profesionist, joacă în spectacole de teatru, în pelicule cinematografice sau producții TV. Împreună formează trupa de teatru de improvizație Improvisneyland, una dintre cele mai longevive echipe de improvizatori din România.

Regia îi aparține tânărului Alex Mihail, câștigător al premiului Uniter 2005 pentru debut și una dintre figurile noului val de regizori care montează pe scenele New York-ului.

Scenografia este semnată de Vladimir Turturica și Iza Târțan.

Spectacolul este independent, produs de Fundația Ileana Mustatza și Asociația Tam-Tam în parteneriat cu Casa de Cultură „Friedrich Schiller” și găzduit de Teatrul Național București. Proiectul a fost finanțat și susținut de peste 130 de fani ai trupei „Improvisneyland”.

Biletele sunt disponibile online pe www.tnb.ro și pe bilet.ro.

Trupa Improvisneyland s-a format în 2008, la inițiativa actorului Axel Moustache și a păstrat de-a lungul timpului componența inițială. Actorii colaborează cu Teatrul Național București, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis și Teatrul Excelsior, susțin spectacole de improvizație, workshop-uri de dezvoltare personală prin tehnici de improvizație, participă la evenimente private și campanii publicitare.

Indispensabilii, prima piesă de teatru jucată integral de o trupă de improvizatori, pe scena TNB