Teatrul “Palatul Ghica” vă invită sâmbătă, de la ora 16.30, în sala tronului, la premiera spectacolului “Micul Prinț”, o adaptare după Antoine de Saint-Exupéry, în regia actriței Rădița Cristina Roșu.

Spectacolul este despre adulți și copii, susținut pentru copii și adulți de copiii actori pregătiți de Rădița Cristina Roșu. Este primul spectacol dintr-un proiect ambițios care vrea să aducă permanent spectacole de teatru pe scena Palatului Ghica Tei.

“Numai cu inima poți vedea bine, lucrurile esențiale rămân ascunse ochilor.” Este motto-ul cu care începe incredibila poveste a “Micul Prinț”, a cărei sensibilitate este redată de copii care încă își trăiesc din plin copilăria și sunt mari iubitori de teatru. Spectacolul este viziunea originală a tinerei regizoare Rădița Cristina Roșu, care coordonează de trei ani trupe de mici actori și a mai pus în scenă și “Noi vrem Shakespeare !”, “Fetița cu chibrituri”, “Poveste de iarnă” — spectacole cu copii pentru copii și adulți.

“Am ales Micul Prinț pentru că este o poveste profundă și sensibilă, care impresionează copiii și adulții deopotrivă. Spectacolul vorbește despre lumea noastră, construită și creată de adulți, o lume în care inocența nu se mai regăsește. Un copil îmbrăcat în prinț aterizează pe pământ. De unde vine ? Planeta este însuși sufletul Micului Prinț: luminos, blând, sensibil, înțelept. Este copilul pierdut din noi, care știe cum poate fi construită o lume mai bună într-un sistem condus după reguli create de adulți care și-au rătăcit sufletul de copil”, afirmăRădița Cristina Roșu.

Coordonatoarea micilor actori și regizoare a spectacolului “Micul Prinț” are planuri artistice ambițioase pentru Palatul Ghica din Parcul Plumbuita, singurul palat deschis din București. Considerând că nici nu se putea un decor mai nimerit pentru manifestările artei teatrale, Rădița Roșu plănuiește o serie de spectacole, proprii sau ale altor trupe independente invitate, care să aibă loc în edificiul istoric impresionat, ctitorit în urmă cu două secole de domnitorul Grigore Ghica.

“Oferim cazare artistică de lux tuturor specatacolelor de teatru care nu-și găsesc locul… Cam așa ar suna oferta noului teatru de la Palatul Ghica”, afirmă regizoarea “Micului Prinț”. Următorul spectacol programat în Palatul Ghica este “Romeo și Julieta”, în regia laureatei UNITER Teodora Câmpineanu, pe 30 iunie.

Cu o carieră consistentă în teatru, acrita Rădița Cristina Roșu este laureată a premiului Elvira Popescu (1998), a Festivalului Humorror 2001 pentru interpretarea Marei din spectacolul “Trilogie Belgrădeana” și a făcut parte din echipa artistică a spectacolului “O scrisoare pierdută” care a câștigat premiul UNITER în 1999.

“Micul Prinț,” în premieră la Palatul Ghica