Spectacolul „Noul locatar” de Eugene Ionesco, în regia lui Tompa Gabor, va fi prezentat în avanpremieră pe 5 și 6 iulie, de la ora 19.00, la Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara.

Rolul principal este interpretat de Francisco Alfonsin, un actor spaniol care a jucat atât pe scene din țara natală, cât și în Franța și Anglia. Alături de el vor urca pe scenă actorii teatrului Ada Navrot, Ion Grosu și Gabriel Răuță.

“Într-o epocă a globalizării în care toți circulăm sau ne mutăm în permanență dintr-un oraș în altul, în care trecerile de la o limbă la alta se întâmplă atât de repede încât ajungem să nu mai știm cine suntem, piesa lui Eugčne Ionesco, Noul locatar, pare să vorbească chiar despre noi. Un locatar într-o locuință nouă pentru el, dar mult prea veche pentru Portăreasă, doi hamali și multe, foarte multe bagaje. Un spectacol despre adaptare și despre neputința de a renunța la amintirile de lângă și din noi, în drumul nostru spre marea și eterna mutare. Și totuși, cu ce rămânem în afara amintirilor? E greu de acceptat ideea, de aici și comicul… ”, se arată în prezentarea spectacolului.

Cele două reprezentaţii ale spectacolului „Noul locatar” vor închide actuala stagiune a Teatrului Nottara.

„Noul locatar” de Eugene Ionescu, în avanpremieră la Teatrul Nottara