Centrul De Teatru Educațional Replika va găzdui miercuri, de la ora 19.00, spectacolul “Nu ne-am născut în locul potrivit”, în cadrul Platformei de Teatru Politic.

Spectacolul împletește poveștile de viață a cinci persoane care au trăit experiența refugiului, cu fragmente din “Ghidul de Obținere a Cetățeniei Române pentru Cetățeni Străini”. Spectacolul își propune să discute în sfera publică aspecte de importanță fundamentală în contextul global contemporan, precum lupta împotriva migrației, în paralel cu nevoia de migranți pentru dezvoltarea economiei capitaliste, nevoia de refugiu, dreptul de a călători ca drept fundamental al tuturor, instrumentalizarea ‘străinului’ ca țap ispășitor pentru problemele sociale și economice.

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect teatral și educațional care își propune să arhiveze, să documenteze și să dezbată, prin intermediul unor spectacole de teatru și ateliere, istorii marginalizate și ignorate adesea de sisteme care își produc propriile narațiuni de legitimare, pentru a-și justifica pactul cu ‘istoria convenabilă’. Istorii personale ale celor pe care nu-i găsim în manuale, în conferințe, tratate și luări de poziție instrumentate politic pentru a servi macro-narațiunii sistemului care adoptă istoria unică, ‘istoria de obediență’ în fața structurilor de putere.

Intrarea la toate spectacolele si evenimentele din cadrul Platformei de Teatru Politic este gratuită și toate evenimentele includ discuții cu publicul.

Intrarea este liberă și se face pe bază de rezervare, la numerele de telefon 0728.839.007 şi 0728.072.362. Adresa centrului este str. Lânăriei nr. 93-95.

“Nu ne-am născut în locul potrivit”, la Centrul de Teatru Educațional Replika