Stagiunea teatrală de primăvară de la Palatul Suțu va debuta marţi, la ora 19.00, cu spectacolul “Omul de gumă” de Sebastian Grama.

“Ingrediente și mod de preparare: Se iau câteva clișee (televiziune, manipulare, falsificarea sentimentelor, corectitudinea politică) și se întind pe scenă. Se ia încă o serie de clișee (comedie explozivă, ironie feroce, denunț/autodenunț etc.). Se adaugă puțină aberație, puțină violență, un pic de sex, un vârf de cuțit de suprarealism. Se amestecă bine și se pune rezultatul la foc puternic. După aproximativ o oră, se scoate ce a mai rămas din flăcări și se încearcă (prudent) cu mintea. Dacă s-a obținut o materie dură, abrazivă, aceasta se lasă la aplauze după gust!”, afirmă reprezentanţii Muzeului Municipiului Bucureşti.

Potrivit acestora, textul poate fi înțeles ca o pildă de “moralitate” din lumea presei, dar și ca povestea a doi oameni pierduți între două labirinturi: al vieții profesionale și al celei personale.

“În cele din urmă, nu se poate spune cine manipulează pe cine, dacă este vorba de fapt despre manipulare, despre «automanipulare» sau pur și simplu despre delir”, mai spun organizatorii.

Programul stagiunii va fi următorul:

Marți 31 martie ora 19.00 — “Vorbe, vorbe, vorbe”

Marți 14 aprilie ora 19.00 — “Hamlet II”

Marți 28 aprilie ora 19.00 — “Două vorbe”

Marți 5 mai ora 19.00 — “Noaptea vrajbei noastre”

“Omul de gumă” deschide stagiunea teatrală de primăvară de la Palatul Suțu

| Teatru |