Organic de Saviana Stănescu, în regia lui Andrei Măjeri, încheie seria spectacolelor din cadrul primei etape a Programului 9G la TNB, desfășurat prin Centrul de Cercetare și Creație Teatrală “Ion Sava”.

Spectacolul aduce în fața publicului un subiect acut, desprins din știrile zilnice — traficul de organe—, și spune o poveste ruptă din realitate… dar o îmbracă într-o comedie neagră de bună calitate. Visul american și viața emigranților în cameleonica lume ideală capătă accente dramatice, dar și comice… Imaginați-vă cum ar arăta familia Bundy din celebrul serial cu același nume, dacă ar trăi din comerțul cu organe umane, și nu de pe urma vânzării de pantofi.

Silva Helena Schmidt, Andrei Stehan și Lucian Rus trec de la dramă la comedie, de la jocul realist la grotescul viselor imaginate de Ada Milea, Arcadie Rusu, Les Ateliers Nomad, Ioana Păun, Tudor Giurgiu.

Organic este un spectacol antrenant și actual, cu accente grave, cu umor și ironie, plin de surprize muzicale, teatrale, coregrafice, vizuale.

Premiera va avea loc pe 14 și 15 februarie, de la ora 20.00, în Sala Mică a TNB.

9G la TNB este un program derulat prin Centrul de Cercetare și Creație Teatrală “Ion Sava” și se adresează tinerilor creatori de teatru. Programul 9G se desfășoară la Sala Mică, spațiu destinat exclusiv tinerilor artiști. În urma unui concurs de proiecte, la care au fost înscrise 42 de titluri, echipa de selecție (Ilinca Tomoroveanu, Cristiana Gavrilă, Mașa Dinescu și Violeta Popa) au reținut șapte dintre ele pentru a intra în repetiții: Copii de aruncat, după romanul lui Ryu Murakami, dramatizat și regizat de Doru Drăgoi; ActOrchestra — teatru muzical care nu e musical, regia Horia Suru; DISTOPIE. shakespeare. REMIX, regia Catinca Drăgănescu; Dragoste în patru tablouri de Lukas Baerfuss, în regia Elenei Morar;

Organic, o nouă premieră 9G la TNB

| Teatru |