Teatrul Odeon va prezenta duminică o nouă premieră. Este vorba despre spectacolul “Pescarul și sufletul său”, care are la bază un basm scris de Oscar Wilde.

Bazmul a fost publicat în 1891 în colecția de basme “Casa cu rodii”, continuare a volumului “Prințul fericit și alte povești”. Este o poveste dedicată lui Alice Heine, prințesă de Monaco și a fost scrisă ca o reacție la Micuța Sirenă a lui Hans Christian Andersen, unde o sirenă își dorește un suflet și să fie muritoare.

“A fost o dată ca niciodată un pescar care se îndrăgostește de o sirenă. Dar ei nu își pot trăi povestea de dragoste pentru că aparțin unor lumi diferite: el are suflet și ea nu are. Aşa că pescarul are de ales între sufletul său și dragostea sa. Dacă va reuşi să coboare în lumea apelor pentru a se căsători cu micuţa lui sirenă vă lăsăm să descoperiţi în spectacol”, se afirmă în prezentarea spectacolului.

“Carmen Lidia Vidu realizează un spectacol de teatru-multimedia care hipnotizează prin atmosfera sonoră și prin muzicalitatea vocilor actorilor ca într-un concert. Povestea este dublată vizual prin intermediul proiecțiilor video cu o mare încărcătură simbolică, ce îşi propun o coborâre în adâncul poveştii și în adâncul propriului eu”, se mai spune în text.

Din distributia spectacolului fac parte: Marius Stănescu, Petre Nicolae, Marian Lepădatu, Diana Gheorghian, Amelia Stuparu şi Eugenia Păsat

Primele reprezentaţii vor avea loc pe 23 şi 29 martie, de la ora 19.30, la Sala Studio a Teatrului Odeon.

Pescarul şi sufletul său, o nouă premieră la Teatrul Odeon