Carmen Lidia Vidu, regizoarea care transformă tot ce atinge în emoție, și actrița Mirela Pană, vedeta teatrului din Constanța care spune că “îi datora acest spectacol Mariei Tănase pentru că de zece ani se învârte printre cantecele ei”, te invită vineri, de la ora 19.30, să o redescoperi pe Maria Tănase într-o confesiune-concert.

Este un video poem teatral care aduce pentru prima dată pe o scenă de teatru documente autentice, scrisori de arhivă, frânturi din interviurile, gândurile și amintirile Mariei Tănase, alături de şase dintre cântecele nemuritoare ale artistei, interpretate live.

“Am citit trei cărți despre Maria Tănase și mi s-a conturat un personaj foarte diferit de cel mediatizat, cu măiestrie și cu pasăre și asa mai departe: un personaj sărac, generos, dramatic, foarte singur, deloc iubit sau foarte iubit, care trecea de la o extremă la alta, un personaj foarte singur și în același timp extraordinar de puternic. E un spectacol foarte sincer și spectaculos, așa cum am simțit-o pe Maria Tănase. Senzația e de ceva ce nu se termină, e ca un cântec de leagăn, e ca o apropiere de un sfârșit, dar sfarșitul nu e acum”, spune Carmen Lidia Vidu.

Godot Cafe-Teatru va găzdui trei reprezentaţii ale spectacolului, următoarea fiind programată pentru data de 5 iulie, la ora 21.30.

Premieră la Godot Cafe-Teatru: „Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase”