Romeo și Julieta, o premieră de excepție la Teatrul Masca

Teatrul Masca îi invită vineri pe bucureşteni, de la ora 19.00, la avanpremiera spectacolului “Romeo și Julieta”, de William Shakespeare, care face parte din proiectul “Shakespeare și gesturile sale” demarat în 2010, se arată într-un comunicat remis luni presei.

„Nu cred că ar putea fi un moment mai bun decât acesta pentru a monta Romeo şi Julieta. De ce? Pentru că iubirea în forma ei cea mai pură, mai dezinteresată, mai frumoasă, mai limpede este sortită morţii într-o lume grotesca, vulgară, primitivă, a intereselor meschine, a lipsei de valoare, a murdăriei fizice şi morale. Trăim într-o astfel de lume? Cu sigurantă. Am putea să o schimbăm? Firesc. Putem? Nu sunt foarte convins. Şi atunci? Măcar să vorbim despre lucrurile astea, atât cât mai putem, atât cât ni se mai permite, atât cât suntem înstare să o facem. Să vorbim adică despre frumuseţe şi iubire ca despre o speranţă care încă nu a murit!”, a declarat Mihai Mălaimare, directorul Teatrului Masca.

Povestea celor două familii importante ale Veronei – Capulet și Montague va fi spusă în stilul caracteristic Teatrului Masca – doar prin gesturi, fără cuvinte. „Jocul de excepție al actorilor reușește să surprindă în toată grozavia ei drama iubirii neîmplinite”, se spune în comunicat.

Invitat special va fi Eugen Cristea, care va interpreta rolul lordului Capulet.

Premiera spectacolului va avea loc sâmbătă, de la ora 19.00.

Romeo și Julieta, o premieră de excepție la Teatrul Masca