Spectacol de teatru jucat într-un aeroport, în premieră în Bucureşti

Teatrul de Sufragerie vă invită pe 29 martie, de la ora 19.00, la premiera spectacolului „Ne vom revedea în anul care a trecut”, care va avea loc în incinta Aeroportului Internațional Henri Coandă din Bucureşti – Terminalul Nou Plecări.

Accesul la spectacol se va face pe bază de invitaţie. Spectacolul este realizat după o idee originală a Teatrului de Sufragerie, după textul unuia dintre cei mai jucaţi dramaturgi români, Ștefan Caraman, premiat la Gala Premiilor UNITER în anul 2005. Regia primului spectacol creat pentru aeroport şi pus în scenă chiar în incinta acestuia este semnată de Alexandru Nagy, iar scenografia îi aparţine Ioanei Pashca. Iar acest lucru este posibil si multumita Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, care a primit cu incredere si entuziasm propunerea teatrului.

Povestea spectacolului se petrece în sala de așteptare a unui aeroport, unde două cupluri tratează o intrigă de actualitate, în care oricine se poate regăsi. Două generații diferite, prin prisma analizei a două relații de cuplu, un stop-cadru, oricând posibil, care surprinde în mod excepțional caracteristicile generației mature și a celei tinere.  Este o poveste pe care oricare dintre noi o poate surprinde în viața cotidiană, cu atât mai mult într-o sală de așteptare.

Premiera din aeroport va surpinde exact esența spectacolului, “viața ca un aeroport”, în care oamenii vin și pleacă, în care iubirile se învârt precum călătoriile. Posibilitatea ca tranziția să se realizeze este cu atât mai puternic sugerată cu cât acțiunea se desfășoară într-un aeroport. Povestea devine cu totul reală.

„Viata ca un aeroport. Caraman pune degetul pe rănile noastre de zi cu zi, pe care le punem deoparte în fiecare dimineață. Două cupluri într-un spațiu de tranzit, asemănător cu sufletele lor. O fantezie extremă sau un joc pe care îl jucăm cu toții? respiră în același timp cu noi, fiind un spectacol dedicat zilei de azi la intâlnirea dintre generații. Actorii, scenografa și echipa de producție semnează premiera unui nou concept: teatru de aeroport. Independenți dar recunoscători sponsorilor, partenerilor și prietenilor noștri, vă invităm să participați gratuit la un spectacol inedit”, a declarat regizorul Alexandru Nagy.

După premiera oficială din Aeroportul International Henri Coandă, spectacolul va fi integrat în repertoriul Teatrului de Sufragerie, dar si în programul teatrelor din București. În luna iunie, Teatrul de Sufragerie isi propune sa plece într-un turneu de promovare, o caravană care va cuprinde cinci aeroporturi din țară: Sibiu, Iași, Cluj  Timișoara şi Tulcea (orasul in care locuieşte şi crează autorul textului, Ştefan Caraman) unde spectacolul se va juca pentru publicul local.

Înfiinţat în ianuarie 2012 şi inaugurat oficial cu spectacolul Sunt un orb în regia lui Horaţiu Mălăele, Teatrul de Sufragerie propune o alternativă a teatrului din sălile consacrate de spectacol, prin îndepărtarea barierei actor – spectator, schimbând perspectiva spectatorului cu privire la nivelul lui de implicare. Sufrageria însăşi este un decor, sufrageria însăşi devine scena de joc, scenă pe care s-au jucat până în prezent peste 90 de spectacole care au participat la festivaluri în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Sibiu şi Tukums (Letonia).

Teatrul de Sufragerie a câştigat premii importante în cadrul Maratonului Teatrului Independent – Bucharest Fringe 2012, Iaşi Fringe Festival 2013 şi a primit nominalizări la Festivalul Teatrului Independent 2013.

Spectacol de teatru jucat într-un aeroport, în premieră în Bucureşti