Spectacolul „Amintiri din epoca de școală” de Mihaela Michailov, regia Radu Apostol, produs de Centrul de Teatru educațional Replika, a câștigat marele premiu al celei de-a treia ediții a Festivalului Național de Teatru Independent (FNTI).

La Gala de închidere, desfășurată la Godot Cafe Teatru, juriul — format din actrița Ana Ciontea, criticul Monica Andronescu, regizorul Alexandru Mâzgăreanu și președintele de onoare, actorul Constantin Cojocaru—, a mai acordat premiul „Un grup. O cauză. Un ideal” — spectacolului „Radikal” produs de Teatrul Luni de la GreenHours; premiul „Radiografia subiectivă a ultimilor 25 de ani” — spectacolului „Născuți în ’90”, produs Compania BIS Teatru Sibiu; premiul „Cel mai coerent demers artistic” — acordat teatrului UNTEATRU București; și premiul „Memoria” — spectacolului „Aplauze pentru Lena” de Valentin Nicolau, interpretat de Compania ARTEMOTION din Oradea.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor remis luni AGERPRES, au mai fost acordate premiul Voluntarilor — Companiei de teatru Aualeu! din Timișoara (pentru că instigă la teatru); premiul pentru Debut — oferit de inițiatorul FNTI George Remeș—, pentru spectacolul „Closer” al Companiei ARTSCAPE din Baia Mare; premiul pentru curaj, experiment și creativitate — acordat de directorul artistic FNTI — pentru spectacolul „Hamlet pentru Hamlet”, producție a Teatrului FIX din Iași; premiul „Fani Tardini”, acordat de Teatrul „Fani Tardini” din Galați, pentru spectacolul „Acum ori niciodată” al Companiei OnStage din București; și premiul pentru cel mai bun film de promovare — acordat de organizatori Companiei Varoterem Projekt din Cluj.

Festivalul Național de Teatru Independent a adus pe scenele Capitalei, între 2 și 8 noiembrie, 35 de spectacole produse de companii independente din întreaga țară.

FNTI este primul festival de teatru din România ce reunește artiști și companii de teatru independent din întreaga țară, în spații culturale independente sau neconvenționale.

Spectacolul „Amintiri din epoca de școală” de Mihaela Michailov a câștigat marele premiu FNTI

| Evenimente, Teatru |