Spectacolul „Dumnezeu se îmbracă de la second-hand”, pe muzică de Chopin, de Iulian Margu, în regia lui Ion Caramitru, va fi prezentat, în premieră absolută, la Sala Studio a Teatrului Național „I.L. Caragiale”, pe 12 și 13 decembrie, de la ora 19.30, au anunțat reprezentanții instituției culturale.

Din distribuția spectacolului fac parte Dorin Andone, Lari Giorgescu, Carmen Ungureanu, Teodora Mareș, Eduard Adam, Armand Calotă, Fulvia Folosea, Ioan Andrei Ionescu și copiii Emma și Theodora Calotă, cu participarea extraordinară a Florinei Cercel.

Potrivit TNB, „Dumnezeu se îmbracă de la second-hand”—piesă românească în două acte — este o surprinzătoare poveste a unei familii traversând deceniile și a unui pian de marcă, pe turnanta istoriei.

„Eu am fost mâna a doua care a atins textul, la second-hand cum s-ar zice, prima dată aflându-se în mâinile lui Horațiu Mălăele, care ar fi montat-o probabil la Râmnicu Vâlcea. Cred că Dumnezeu a vrut să ajungă la mine. O piesă cu o structură de text în puzzle, cel puțin așa am văzut-o eu. Povestea de bază este desfăcută în mai multe compartimente, reprodusă în mai multe epoci, refăcută abia în final pentru înțelegerea deplină a poveștii. Ca stil, are și un soi de umor frust și unul de derivat, are foarte multe trimiteri într-o simbolistică care sparge tiparele timpului și spațiului”, a declarat Ion Caramitru.

Spectacolul „Dumnezeu se îmbracă de la second-hand”, în premieră la TNB