Teatrul Masca va deschide joi, în Parcul Herăstrău, stagiunea de spectacole în aer liber, au anunţat reprezentanţii instituţiei culturale.

Astfel, de la ora 19.00, în Parcul Herstru va avea loc joi spectacolul „Fior d’amor în Bucuresci”. Totodată, vineri, de la ora 19.00 este programat tot aici spectacolul “O noapte furtunoasa”, iar sambata, de la aceeasi ora, spectacolul “Statuile”.

“Fior d’amor în Bucuresci” – romantica poveste de dragoste pe muzica Bucureştilor de odinioară – este unul dintre spectacolele speciale ale Teatrului Masca. Reprezentaţia readuce pe scena Bucureştiul de odinioară, Micul Paris ce palpită de viaţă şi de frenezie în anii dintre cele două războaie mondiale.

Prin regie şi scenariu (Mihai Mălaimare), prin costume sugestive (Sanda Mitache), prin bronzul de pe feţele actorilor (care aminteşte de statuile vechi) şi muzica, spectacolul ne introduce într-o lume aparte, o lume plină de farmec şi savoare.

În Bucureştiul de altădată se iubea mult, se iubea pasional, oamenii simţeau că timpul nu mai are rabdare cu ei, vorba lui Marin Preda, şi încercau să nu rămână datori vieţii. Indiferent dacă erau domni sau servitori, plăteau tribut iubirii. Spectacolul de la Masca se constituie ca un omagiu adus deopotriva iubirii şi Bucureştiului.

Teatrul Masca deschide stagiunea în aer liber