Teatrul ACT şi Asociaţia ProDrama prezintă în premieră în România piesa “Orfani” de Dennis Kelly, într-un spectacol care promite să țină publicul cu sufletul la gură, ridicând simultan probleme morale şi sociale relevante — loialitatea față de familie, responsabilitatea morală față de comunitate, răspunderea în fața legii, discriminarea și violența în mediul urban.

Astfel, publicul este aşteptat duminică, la ora 19.00, la un spectacol care explorează modul în care traumele copilăriei și violenţa în mediul urban pot influenţa viața liniștită a unei familii. Distribuția este formată din Simona Cuciurianu, Ionuţ Grama şi Laurenţiu Bănescu. Regia este semnată de Elena Morar.

Helen (Simona Cuciurianu) şi Danny (Ionuţ Grama) iau cina în apartamentul confortabil situat într-un cartier rău famat dintr-un oraș britanic. Dar seara le este dată peste cap de Liam (Laurențiu Bănescu), fratele lui Helen, care apare brusc la ușă într-o ipostază surprinzătoare, însoțită de explicații pe măsură. Urmează o noapte de dezvăluiri și decizii care amenință să destrame, încetul cu încetul, lumea liniștită a cuplului.

Autorul Dennis Kelly este unul dintre cei mai interesanți dramaturgi contemporani din Marea Britanie, cunoscut pentru piesele sale “Love and Money”, “DNA”, “Orphans”, dar mai ales pentru scenariul sitcomului “Pulling”(BBC) care a câștigat British Comedy Award în 2008.

Thrillerul psihologic “Orfani”, în premieră la Teatrul ACT

| Teatru |