Festivalul HomeFest va fi deschis pe 12 aprilie cu spectacolul-lectură al maestrului Victor Rebengiuc, au anunţat organizatorii.

Piesa Legenda Marelui Inchizitor va fi putea urmărita chiar pe Șipotul Fîntînilor, strada pe care locuiește binecunoscutul actor, însă într-o casă vecină: la sediul lorgean theatre, inițiatorul festivalului, deschis de cinci ani în garsoniera scriitorului Jean-Lorin Sterian.

HomeFest va continua în apartamente și case locuite din București cu opt zile de teatru, dans contemporan, performance-uri, vernisaje, vizionări de film, concerte și o lansare de carte. După ce a fost jucat multă vreme într-un faimos hotel, spectacolul Camera 1306 de Cosmin Manolescu se va juca într-un apartament pe strada Toamnei. Piesa Acasă, de Ștefan Caraman, cu Ruxandra Coman, se va juca într-o garsonieră din Pantelimon, Talk to the Bomb, de Rucsandra Pop, într-un bloc din zona Dorobanți, Robert Balan iși va prezenta Sfarsit, work in progress într-un apartament cu trei camere din zona Nerva Traian, iar Omul Pubela, de Matei Vișniec, va fi pus în scenă de apartament chiar în casa regizorului Alexandru Robert Nagy. Ce zile frumoase!, de Samuel Becket, în interpretarea Iuliei Popescu, urmează să fie performat intr-un bloc cu patru etaje din zona Vitan.

În HomeFest vor fi prezenți și doi coregrafi străini, Alice Pons și David Bloom. Alice Pons va performa piesa Striptease într-o casă din zona Pieței Chibrit, iar David Bloom iși va prezenta filmul Quintet într-un apartament de două camere de pe bdul Magheru. In ultima zi, echipa HomeFest vă așteaptă la o seara de filme la video. Aceasta este doar o parte a poveștii, despre celelalte evenimente puteți citi în secțiunea Evenimente. Iar în curând vom reveni și cu programul.

Cei care doresc mai pot până pe 2 aprilie să susțină Festivalul HomeFest prin crowdfunding pe platforma potsieu.ro. Până acum au fost strânse 52 la sută din fondurile necesare.

Victor Rebengiuc deschide “HomeFest”, festivalul care vine la tine acasă